T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GEBZE - Emlak Konutları Alparslan İlkokulu

ZİHNİ AYDIN - OKUL MÜDÜRÜ

Zihni AYDIN - Okul Müdürü

 

     Kısa Hayat Hikâyesi: Trabzon’un Köprübaşı ilçesinin Gündoğan mahallesinde doğdum. Annemin dediğine göre yaprak zamanı 17 Kasım 1959 tarihi idi. 

     İlkokulu ve ortaokulu Köprübaşı’nda bitirdikten sonra Trabzon Öğretmen Lisesi’ni kazandım ve öğretmen lisesinin son 4 aylık bölümünü Gümüşhane Fevzi Çakmak Öğretmen Lisesi’nde yatılı olarak bitirdim. Tüm bu okul yaşantım süresince tatillerde babamın lokantasında çalıştım. Liseden sonra ilk sınavda üniversiteyi kazanamadım. Bir yıl lokantalıkta tam usta oldum. 1980 yılında Siirt Eğitim Enstitüsü’nü kazandım. 1982 yılında Kars-Digor Alem Köyü İlkokulu’na öğretmen olarak atandım ve hem yönetici hem de öğretmen olarak göreve başladım. 1986 yılında Ordu-Aybastı’ya tayin oldum. 6 yıllık öğretmenlik görevinden sonra Kocaeli-Gebze’ye geldim ve Tavşanlı Köyü’nde 2 yıl sınıf öğretmenliği yaptım. 1994 yılında Gebze Pelitli İlkokulu’na müdür olarak atandım. 11 yıl burada görev yaptım ve Gebze İnönü İlköğretim Okulu’na atandım. 2005 yılında Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görevlendirildim.  2011 yılında Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne atandım. 2013 yılının Şubat ayına kadar Gebze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü’nü ve Gebze ilçesi Protokol Müdürlüğü’nü yürüttüm. 2021 yılının 24 Haziran tarihinde Gebze Kroman Çelik İlkokulu Müdürlüğünden ayrıldım. 24 Haziran 2021 tarihinden itibaren Emlak Konutları Alparslan İlkokulu Müdürlüğü görevine başladım.
     3 kız çocuğum bulunuyor. İngilizceyi orta düzeyde biliyorum. Bir süre daha çalışmayı düşünüyorum. İnsanlığa yakışır şekilde yaşayan tüm insanları seviyorum.

    Hayatında İz Bırakan Öğretmenler ve Diğer Şahsiyetler: İlkokul 1. sınıf öğretmenim Fatma Hanım, bende çok iz bırakanların başında gelir. Lisedeki Edebiyat öğretmenim Ülfet Hanım(Kıbrıslı) imla kurallarını; düzgün konuşma ve yazmayı öğreterek hayatımın düzeninde en çok etkisi olanlardandır. Osman SANCAK, Enver Nuri YAZICI, Osman AVCI, Recep AYDIN, Mustafa Kemal COŞKUN öğretmen olmam konusunda beni çok etkilemişlerdir.

    Özel İlgi Alanları: Sosyal etkinlikler düzenlemek ve yönetmek, yaylalarda su kaynaklarını ziyaret etmek, yayla çayı ve likarba toplamak. Spor yapmak. Yemek yapmak ve yemek.

     Aldığı önemli Ödüller: Öğrenciliğim ve meslek hayatım süresince her yıl Takdir, Teşekkür, Başarı, Üstün Başarı Belgelerini aldım. En son Milli Eğitim Bakanlığının "Ödül" belgesini aldım. Bütün bu belgelerden daha önemli olan okuttuğum öğrencilerimin ziyaretleri ve geçmişle ilgili söyledikleridir.